Snorkelen Bonaire 2022

Door wat lichamelijke ongemakken kon ik niet duiken. De reis naar Bonaire was echter al geboekt en annuleren kon niet omdat we geen duikpakket in reis hadden, Dat regelen we al jaren ter plaatsen bij een bevriende duikoperatie.

Als je ruim twee weken naar Bonaire mag ben je natuurlijk nooit zielig, maar met ruim 400 duiken die ik op Bonaire heb gemaakt was het toch even slikken. Daarnaast is duiken een van die dingen die we als stel al ons hele huwelijk samen doen.

Toch in de rij bij Schiphol gaan staan en na een vernedering van ruim drie uur toch door de beveiliging heen. Of het nog niet genoeg was stranden het vliegtuig op Aruba vanwege een zieke piloot. Vreselijk hotel waar we werden geplaatst met een meer dan matige keuken en we waren dan ook blij dat we een dag later toch op Bonaire arriveerde.

Al 25 keer zag onze vakantie er op Bonaire zeer gestructureerd uit: In de ochtend twee duiken, douchen, op het gemak lunchen, middagduik, douchen, snacken, koken, eten, slapen..........

Nu dus met een zee aan tijd aan onze vingers moest er nu even een ander programma worden gemaakt.

We hebben een serieus aantal hikking trails gedaan. Beslist de moeite maar ga voor de lunch en neem water water en nog eens water mee. We wandelen in Nederland veel maar een paar uur op Bonaire doorstappen is echt een ander paar mouwen.

Zelf ben ik een aantal MTB toertjes wezen maken en m'n lief heeft een halve bieb op het strand weg liggen lezen.

En...............we zijn natuurlijk wezen snorkelen, want Bonaire zonder schildpad kan niet. De duikspots waar we met snorkelen de meeste schildpadden hebben gezien zijn Cai, Salt Pier, Andrea I en II.

Vooral die laatste twee stekken zijn ideaal voor beginners omdat het water er vrij rustig is. 

En hebben we schildpadden gezien? Dacht het wel!

Fotoalbum Snorkelen Bonaire 2022

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salt Pier - Bonaire

Duik #554: Something Special (Bonaire)

Duik #493: Tolo

Duik #541: Eden Huisrif (Bonaire)

Duik #460: Anker Wreck